​​​​​     Σας ενημερώνουμε ότι ξεκινάει η εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέσω σύγχρονων εργαλείων τηλε-εκπαίδευσης, στα οποία η Διοίκηση του Οργανισμού έχει εξασφαλίσει πρόσβαση, προκειμένου οι σπουδαστές και οι μαθητές των εκπαιδευτικών δομών του ΟΑΕΔ να διατηρήσουν την επαφή τους με την εκπαιδευτική διαδικασία, στις παρούσες έκτακτες συνθήκες που βιώνει η χώρα μας.
      Η σύγχρονη τηλε-εκπαίδευση μπορεί να προσφέρει στην εκπαιδευτική διαδικασία, την αμεσότητα της επαφής διδάσκοντα και διδασκόμενου. Οι εκπαιδευόμενοι αν και δεν βρίσκονται στον ίδιο χώρο με τον διδάσκοντα, μπορούν να έχουν μαζί του οπτική και φωνητική επικοινωνία, να παρακολουθούν εξ αποστάσεως μια διάλεξη, να έχουν πρόσβαση στο εκπαιδευτικό υλικό από όπου και αν βρίσκονται κλπ, αποδυναμώνοντας έτσι τους  περιορισμούς των αποστάσεων.
       Η πλατφόρμα στην οποία θα αποκτήσουν πρόσβαση όλες οι σχολές μας είναι η G Suite for Education της Google, ένα περιβάλλον εύχρηστο, ασφαλές και φιλικό προς το χρήστη, με καινοτόμα χαρακτηριστικά επικοινωνίας, ομαδικής εργασίας και απεριόριστο χώρο για αποθήκευση δεδομένων σε κοινόχρηστους ή προσωπικούς φακέλους. Ένα από τα εργαλεία που επιτρέπει τη ζωντανή αμφίδρομη επικοινωνία με τους σπουδαστές είναι το Hangouts Meet. To Hangouts Meet είναι μια ολοκληρωμένη εφαρμογή τηλεδιασκέψεων που περιλαμβάνεται στην G Suite, με δυνατότητες ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων, συνομιλία μέσω βίντεο, διαμοιρασμό της οθόνης του εκπαιδευτή, συμμετοχή των σπουδαστών από Η/Υ, Laptop, tamplet ή και κινητά smartphones. Οι εκπαιδευτές θα έχουν τη δυνατότητα αποθήκευσης του εκπαιδευτικού υλικού για την εκ των υστέρων πρόσβαση των σπουδαστών σε αυτό.
     Για να επιτύχει αυτή η φιλόδοξη και απαιτητική εκπαιδευτική διαδικασία, που για πρώτη φορά θα εφαρμοστεί στον Οργανισμό, απαιτείται η στενή συνεργασία και το ενδιαφέρον όλων των συναδέλφων εκπαιδευτικών. Μαζί θα ξεπεράσουμε τις τυχόν δυσκολίες που πιθανόν προκύψουν! 
      Προκειμένου να προχωρήσει η σχετική διαδικασία παρακαλώ τους εκπαιδευτικούς του ΙΕΚ Λαμίας, να μας στείλετε ένα e-mail στο iek.lamia@oaed.gr, στο οποίο θα αναφέρετε ονοματεπώνυμο, ειδικότητα, κινητό τηλέφωνο και e-mail και το παρακάτω κείμενο:
» Συναινώ για τη χρήση των προσωπικών μου δεδομένων (Ονοματεπώνυμο, ειδικότητα, κινητό τηλέφωνο και e-mail) για τις ανάγκες υλοποίησης της εκπαιδευτικής διαδικασίας από τον ΟΑΕΔ, μέσω τηλε-εκπαίδευσης».
         
Παρακαλώ για την άμεση ανταπόκρισή σας. Δεν υπάρχει λόγος δισταγμού. 
Για οτιδήποτε χρειαστείτε θα είμαι πάντα διαθέσιμος, όλες τις ώρες! Μπορείτε να με καλείτε και στο κινητό μου τηλέφωνο.
Ο Διευθυντής ΙΕΚ
Τσιγαρίδας Δημήτρης

Σημείωση: Έχει σταλεί σχετική ειδοποίηση και στο προσωπικό e-mail όλων των εκπαιδευτικών του ΙΕΚ !